miercuri, 21 noiembrie 2012

Alfabetul vesel de la Hippo

       Ideea de a face niste cartonase educative (flashcards) pentru copii mi-a venit mai demult, chiar dinainte ca brocoiul dirijor sa vada lumina tiparului. Ma tot gandeam si ma razgandeam si de multe ori ma asezam la birou, incercand sa schitez cate ceva, pentru ca la final sa fiu mereu nemultumita de rezultat. Nu ma puteam hotari nici la tehnica, nici la imagini, mai pe scurt, n-a fost sa fie...nu atunci.
      Intamplarea a facut sa reiau ideea acum vreo luna si ceva, mai mult in joaca, intr-o seara plictisitoare in care n-am avut acces la calculator. Stateam si ma gandeam cu ce sa-mi umplu timpul si deodata au inceput sa-mi vina in minte textele asa, ca o poezie: "un arici intr-un avion, un bursuc intr-un balon, o camila intr-un camion....". M-am apucat si de ilustratii si vreo cateva zile n-a fost chip sa se inteleaga cineva cu mine pentru ca numai asta aveam in cap. Cand le-am finalizat am avut sentimentul acela de bucurie si convingerea ca de cele mai multe ori ideile si inspiratia pica de undeva de sus, atunci cand te astepti mai putin si ca lucrurile se intampla cand trebuie si nu cand vrem noi.

      Eeeeiii....dar destul cu povestile, nu va mai tin in suspans si va prezint "Alfabetul Hippo". Setul contine 28 de cartonase cu personaje vesele care ii vor ajuta pe copii sa invete mai usor alfabetul. Sunt tiparite pe carton gros, plastifiat si rotunjit la colturi pentru a putea fi folosite in siguranta si de bebei (1-2 ani). Oricum, eu cred ca pornind de la aceste cartonase, se pot face multe jocuri si activitati, deopotriva pentru cei foarte mici, dar si pentru cei mai marisori (cls 0-1). Speram sa revenim in cateva zile si cu sugestii de jocuri. Pana atunci, cateva imagini graitoare:


*Grafica by Hippo Attelier / Tiparit @ Atelier Fabrik

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu